E-oficial--Corina-Cretu-a-fost-confirmata-in-functia-de-comisar-european

Cu ocazia publicării, astăzi, de către Comisia Europeană de la Bruxelles, a raportului de monitorizare a justitiei din Romania, pentru al doilea an succesiv mai bun decat cel care privește Bulgaria (cele doua țări sunt singurele supuse unei asemenea monitorizări pe termen nedefinit), comisăreasa UE română Corina Cretu a distribuit un comunicat de presă:

Salut aprecierea Prim-vicepreședintelui [Frans] Timmermans că România se află pe drumul cel bun. Faptul că încrederea românilor în justiție a crescut este o dovadă că acest mecanism își atinge obiectivele pentru care a fost creat. 

România trebuie să ia acest raport ca pe o încurajare de continua pe drumul consolidării statului de drept. În acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol foarte important în creșterea capacitati instituționale de luptă împotriva corupției.”

Iata cum se decriptează comunicatul:

Prim-vicepreședintele” Frans Timmermans nu are ce cauta într-un asemenea comunicat, cu atât mai puțin în prima frază. El e unul din “supercomisari”, un alter ego al lui Jean-Claude Juncker, dar nu a participat in nici un fel la redactarea raportului, care e ticluit de experți, trimis capitalelor spre consultare și completare, apoi tuturor comisarilor spre aprobare.

In structura feudală a Comisiei impusă de Juncker, însă, Timmermans e omul cel mai temut, fața zâmbitoare dar sumbră a lui Juncker, omul care vorbește fluent șapte limbi, fost ministru de externe, cult si dur, carte a băgat frica in toată administrația Comisiei de la Bruxelles. El trebuie lingușit permanent.

EU Commissioner-designate First, Vice-President of the Commission in charge of Better regulation, Inter-Institutional Relations, rule of Law and Charter of Fundamental Rights, Dutch, Frans Timmermans
Frans Timmermans (Foto: EPA/OLIVIER HOSLET)


Intr-un fel, era mai simplu sub Barroso. Il periai pe Barroso sau nu, deși era chiar bine să-l perii, însă nu era obligatoriu. In noul sistem de supușenie ierarhică al lui Juncker, el personal, Juncker, și super-comisarii, în primul rand olandezul Timmermans si finlandezul Katainen, nordici din ăștia inflexibili, trebuie adulați in permanență.

De aici, prima frază a unui comunicat de doua paragrafe al Corinei Crețu despre progresele României in domeniul justitiei trebuie să-l menționeze pe Timmermans:

— “Salut aprecierea Prim-vicepreședintelui Timmermans că România se află pe drumul cel bun“. Asta e prima frază.

Apoi, Corina Crețu, care, în calitatea ei de Comisar pentru Politică Regională, are o problema și cu cifrele si cu limba engleză, trebuie sa profite de orice ocazie pentru a aminti ca e și ea acolo, cu 20.000 euro pe luna (plus tot restul), asa încât, in al doilea paragraf, din nou fără legătură directa cu justiția, avem:

— “În acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol foarte important în creșterea capacitatii
instituționale de luptă împotriva corupției.”

Fondurile de coerziune sunt sub jurisdicția ei.

Despre o altă autoatribuire de către Corina Crețu a unui reușite care nu-i aparținea (și unde a fost în competiție cu Mircea Diaconu):

Comisia Europeana ne da mai multi bani pentru autostrazi – decizie semnată de Corina Crețu

http://www.ziare.com/economie/infrastructura/comisia-europeana-ne-da-mai-multi-bani-pentru-autostrazi-decizia-semnata-de-corina-cretu-1334485

cf. aici:
Despre minciuna din “Ring.ro” cu isprăvile lui Mircea Diaconu din Parlamentul european…
https://cabalinkabul.com/2014/09/16/despre-minciuna-din-ring-ro-cu-ispravile-lui-mircea-diaconu-din-parlamentul-european/