Image

.

Seful verzilor din Parlamentul European, Daniel Cohn-Bendit, a anunțat ca formatiunea lui il va propune pe Edward Snowden ca laureat pentru următorul premiu Saharov, destinat celor care apară drepturile omului in condiții vitrege.

Extrema duplicitară a europenilor in cazul lui Snowden a fost atinsă prin blocarea avionului președintelui Boliviei, Evo Morales, pe aeroportul din Viena, după ce patru țări – Franța, Spania, Italia și Portugalia – îi interzisesera survolarea spatiului lor aerian. Ca in zilele pactului de la Varșovia, un avion a fost deturnat pentru a fi căutat un transfug la bord, asa cum ar fi fi procedat RDG-ul, sau Bulgaria, in cele mai sumbre ore ale Razboiului Rece.
.
Unii experți in drept international au numit pe loc aceasta deturnare a avionului unui șef de stat „un act de piraterie aeriana”.
.
Europenii nu-l vor așadar pe Snowden, ba chiar s-a aflat între timp că toate țările mari ale UE își spionează cetățenii, inclusiv Anglia și Franța.
.
De fapt, europenii par a nu ști ce vor. Când Kissinger întreba sarcastic: „pe cine sun daca vreau sa vorbesc cu Europa?” ei se ofuscau… Acum, cu Snowden, ar putea avea în sfârșit un număr fix.
.
Mai multe pe Europa Liberă:
.

Cazul Snowden : ipocrizia dublului limbaj european

http://www.europalibera.org/content/article/25039161.html

.
Mai sint apoi cei cu căpșorul disfuncțional, care pun intrebarea: dar cu ce te deranjează sa fii observat, daca prin asta se combate terorismul, iar tu nu ai nimic de ascuns?!…
.
E mentalitatea opresantă a acelor comunități calviniste unde daca ai perdele la fereastra înseamnă ca ai ceva de ascuns si unde interiorul casei trebuie sa fie vizibil in permanență de afară. Nu numai ca nu te poti lăfăi in plăcuta dezordine naturală care șase bine unui interior, dar nu poți umbla gol, iar la televizor esti obligat sa urmărești foiletoane stupide, fotbal sau porno, ca toată lumea.
.
Transparența totală este un vis nefast si un program politic totalitar, cum am mai spus-o :
.

Vreau sa fiu mințit zilnic; păzește-mă, Doamne, de tentația transparenței totale…