full

“Maldoror trecea cu buldogul său și iată că vede o fetiță ce doarme sub un platan. Crezu mai întâi că vede o roză. Se dezbracă repede, ca omul care știe ce va face. Gol ca o piatră, se aruncă pe fetiță, smulgându-i rochia… în plin soare!

Nu insistăm pe neplăcerile cauzate. Nemulțumit, Maldoror se îmbrăcă la loc rapid, privind spre cărarea prăfuită de unde nu venea nimeni, și ordonă buldogului să gâtuie cu colții fecioara sângerândă. Ii arată dulăului unde să muște locul prin care încă respiră victima mursicată și se retrage, ca să nu vadă cum intră dinții în venele rozalii. Porunca îi păru prea severă buldogului. Fiara crezu că i se cerea ceea ce se făcuse deja, așa încât acel lup cu botul monstruos violă la rândul lui delicata copilă.

Din pântecul ei sfâșiat sângele îi curge de-a lungul picioarelor, în iarbă. Gemetele ei se amestecă cu plânsul animalului.

/…/

Maldoror aude agonia durerii, mirându-se că victima era atât de tare încât încă nu murise. Se apropie de altarul sacrificiului și, văzând că buldogul se dădea unei josnice împerecheri, cu capul ridicat deasupra capului fetei, ca un naufragiat deasupra valurilor și furtunii, îi dădu un picior în bot care îi sparse câinelui un ochi. Buldogul o luă la fugă pe câmp, trăgând după el, pe o bucată de drum ce pare întotdeauna prea lungă, trupul fetei.

/…/

Stăpânul câinelui scoase un briceag ca un scalpel și, văzând că gazonul încă nu dispăruse sub sânge, despică, fără să pălească, vaginul nefericitei copile. Din gaura lărgită extrase organele interne: mațele, bojocii, plămânii, ficatul și în final inima, toate aduse la lumina zilei prin gaura înspăimântătoare.

Sacrificatorul vede atunci că fetița era moartă de mult, ca un pui de găină golit de măruntaie…”

Fragment din “Cântecele lui Maldoror” de Lautréamont, monument al literaturii franceze…

Doar așa pentru că ne întoarcem la o mentalitate prudă și temătoare, iar în România se reproșează unor autori că ar exagera în descrierea sexualității și a violenței.

Mi s-a spus și mie recent la o editură.

Si, da, Lautréamont era mult mai violent si nociv chiar si decat Sade. Oare ce ar fi crezut și înțeles Tagore, să spunem, dacă ar fi citit Sade și Lautréamont ?


Despre Lautréamont si Sade am mai scris aici:

Surrealist bestiality avant la lettre (not for the fainthearted)

https://cabalinkabul.com/2013/07/05/surrealist-bestiality-avant-la-lettre-not-for-the-fainthearted/

La masă cu pelicanul, sau când Cantemir restabilește un adevăr biblic

https://cabalinkabul.com/2014/07/13/la-masa-cu-pelicanul-sau-cand-cantemir-restabileste-un-adevar-biblic/

Cum am fost Marchizul de Sade…

https://cabalinkabul.com/2015/07/14/cum-am-fost-marchizul-de-sade-2/