Image

Hunger Games 2: Catching Fire

Francis Lawrence, regizorul de la al doilea episod al acestei distopii, era obligat să faca povestea si mai spectaculoasa… De aceea a și avut mijloace financiare duble : 140 milioane de dolari, față de 78 în primul.
.
Evident, s-a întâmplat ceva previzibil : efectele costisitoare nu suplinesc faptul că personajele sînt aceleași și că nu evoluează. Apoi, filmul e neterminat : se oprește exact unde va trebui să înceapă al treilea episod, așa încât se așteaptă de la spectatori să trăiască următorii doi ani întrebându-se ce se va întâmpla cu eroii capturați de forțele răului și cum va începe revoluția care le va răsturna pe acestea.
.
Nu mai sint surprize, ba chiar a dispărut o mare dilemă morală pentru spectator, pentru că de data asta nu se mai ucid copii între ei, ci doar invingatorii din Jocurile precedente, adulți înrăiți în crimă.
.
Actorii sînt minunați, în rolurile secunde de ticăloși magnifici Donald Sutherland și Philip Seymour Hoffman, apoi Lenny Kravitz într-o camee (prinde gust la cinema Lenny Kravitz, a jucat și în The Butler, despre care vezi link mai jos) și extrem de convingătoarea, uluitoarea cu șolduri Jennifer Lawrence, care a luat binemeritatul Oscar feminin anul ăsta pentru Silver Linings Playbook,
.
Oscarul feminin și senzualitate cu șolduri…
http://cabalinkabul.com/2013/03/14/oscarul-feminin-si-senzualitate-cu-solduri/
 .Image
Spuneam în cronica la filmul ăla :
Ca si in Hunger Games, crezi în ea. Are mâini urâte, șolduri late, obraji dolofani si plânge admirabil. E senzuală ca o odaliscă șleampătă și deșteaptă.
.
In mod bizar, unor trecătoare pe blog nu le-a plăcut atâta efuziune apreciativă.
Cf.

The Butler (Majordomul) – un film eficace, dar care nu ne păcălește…

http://cabalinkabul.com/2013/09/13/the-butler-majordomul-un-film-eficace-dar-care-nu-ne-pacaleste/
și
.

Oscarul feminin și senzualitate cu șolduri…

.
și
.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 : când revoluționarii devin regizori de clipuri…

https://cabalinkabul.com/2014/11/21/the-hunger-games-mockingjay-part-1-cand-revolutionarii-devin-regizori-de-clipuri/