Image

Nu resimt nimic pentru Stelian Tănase, altfel decât o oarecare tandrețe care știu că îl înspăimântă (el nu crede in sinceritate) încă de când i-am atras atenția că exuberanța sa ortografică ar putea fi rău interpretată și că —lucru pe care el vizibil îl ignora— sînt femei în stare să te lase pentru o virgulă rău pusă, ca să nu mai vorbim de bârna absentă din titlul unui editorial de-al lui rău strujit, despre țigani, cu “mâncați-aș“…

Nu pot crede că Tanase practică rea-voința, ci poate doar o reduplicare în amnezie… Altfel nu îmi explic cum poate el azi certa USL-ul că s-a complăcut intr-o monomanie anti-băsistă când asta a făcut sistematic tot anul trecut el însuși, Tănase, autorul nefericitei și rău croitei scrisori “Către Uniunea Europeană – Bruxelles” (“Excelențele Voastre” etc…).

Scrie azi Tănase :

Au folosit formulelele cele mai dinamitarde, vitriolice, radicale. Acesta a fost esenţa programului USL şi a corespuns opiniei publice care a dorit plecarea lui Băsescu de la Cotroceni.

 http://www.stelian-tanase.ro/razboiul-cu-basescu/

Formule “dinamitarde, vitriolice, radicale” ? Păi el însuși, Tănase, invoca subliminal necesitatea unui linșaj când punea titluri ca :

BĂSESCU CA GLONȚUL PE ȚEAVĂ

http://www.stelian-tanase.ro/basescu-ca-glontul-pe-teava/

Țipa atunci Tanase spre ceruri că ce caută Băsescu la summitul UE ?

Nu pricep ce caută acolo Băescu, dincolo de orgoliul sau nemăsurat. Băsescu habar n-are de economie, or, agenda este axată pe economie” scria Stelian Tănase.

Am crezut atunci că e de bună credință și l-am informat că :

1. Nici ceilalți lideri UE afară de Merkel sau Juncker nu au habar de economie și că oricum chestiile astea sînt discutate de experți, în culise, nu de șefii de stat;

și

2. că nici Ponta, pe care îl sprijinea Tănase, nu are habar de economie.

Nebărbătește Tănase mă blocă pe FB… N-avea timp de discuții, își redacta “Scrisoarea către Uniunea Europeană – Bruxelles”.

Omul care scria : “Băsescu e ca un glonţ pe ţeava puştii. În cătare se vede capul de locuitor al României” reproșează acum USL-ului că a fost prea anti-Băsist…

Poftim. Ascultați-l vorbind de gloanțe.