Image

Vad ca în cele din urma Biblioteca Universitară din Iași a decis sa anuleze aceasta reuniune de sectanți dacopați, care s-au repliat spre Galați :

Spiritul dacic renaște:

http://danielroxin.blogspot.be/2013/02/conferinta-in-galati-spiritul-dacic.html

Ca e vorba de un caz clinic, de sectă nocivă, o arată obsesia lor cu nemurirea si cu biologicul. Daca ne-am lua după biologic, insă, obsesiile lor se năruiesc deja din start.

Mitul continuitatii fizice dintre români si daci e la fel de subred ca si mitul continuitatii grecesti… Cind te uiti la greci, nu prea par a fi urmasii lui Platon… Acel Platon era un vlãjgan lat in umeri (“Platon” e o poreclă descriptivă). Tutorele lui, si protectorul lui intelectualo-sexual Socrate era, la rindul lui, o aratare care umbla desculta iarna, un soldat-filosof ascet, care însã la ospete bea bãgând demn pe toata lumea sub masa… etc, etc… Grecii din antichitate nu prea par astfel a avea mare lucru in comun cu mediteraneenii corciți de astazi, de pe la Salonic și Smirna (Izmir), cu toții grăsuți cu mãtãnii, măslinii, cu funduțul jos, burtică și chelie prematură… Despre ce continuitate vorbim?

La fel si in România… Sectanții se vor descendenți din daci, dar hai sa ne uitam putin imprejur in metrou si sa ni-i inchipuim pe toti acesti burtoși balcanici si cucoane șoldoase ca fiind scoboratori din Columna lui Traian…

Nu stim de fapt nimic despre limba daca. Româna vine direct din latina, desigur, dar etnic, fizic, noi nu sintem mai aratosi (cu exceptia unor ardeleni si moldoveni modesti) decit unsuroșii pitici sicilieni de azi… Au trecut nenumarate armate asiatice pe aici, iar a vorbi o limba latina nu implica absolut deloc o glorie genetica… la urma urmei, jumatate din Africa vorbeste o limba latina: franceza, spaniola sau portugheza… lingvistic, si dumnealor, congolezii, au dreptul sa se dea urmasii Romei.

Si-apoi, parca ar fi mare mandrie in a-ti atribui o etichetã de cârtitã: „noi nu ne-am miscat niciodata de aici“. Afirmatia nici macar nu poate fi apãratã tehnic-istoric, pentru ca, umanitatea provenind dintr-un exod al primelor populatii din Africa, pina la urma si stramosii dacilor au venit de undeva de prin Orientul Apropiat… Asta ar trebui, de altfel, sa fie una din intrebarile deranjante puse nationalistilor protocronisti: „incepind din care moment considerati ca stramosii directi ai românilor s-au implantat aici“?… ca doar nu s-au nascut din sol si tãrânã, precum acele populatii razboinice si pure iesite din dinții lui Cadm…

—–

Mai multe despre dacopatie pe blogul meu la rubrica… hm… Dacopatie :

http://cabalinkabul.com/category/dacopatie/

——-