După ce am atras atenția ieri asupra iritantului impostor pe nume Mălin Bot, sunt atacat în permanță de pe sute de conturi false, de parcă lumea nu ar avea altă treabă în ajun de Anul Nou.

f

Mă atacă (vezi multe exemple mai jos) în special pentru a-mi închide contul și pentru a-mi reduce ratingul paginii, dar primesc și insulte și amenințări în privat. Mai jos dau câteva zeci de asemenea conturi. Toate sunt false. Un singur om nu ar putea administra o asemenea rețea.

Numărul atacurilor de ieri e neverosimil, de parcă omul ar conduce o sectă.

Neverosimil, da. Impostorul e nociv din toate punctele de vedere, agresiv și meritând titlul de jurnalist pe cât aș fi eu mecanic auto. Un provocator care inventează scoop-uri pentru click-uri aducătoare de arginți. Un scamator manipulator și incult care caută să monopolizeze, prin saltimbanclîcuri, opoziția la alde PSD, căutând să o facă să degenereze in violență..

În general ce scrie, în fraze stâlcite, e mincinos sau deformat, precum a fost atunci când pretindea că are el știri că PSD va fi exclus de către Socialiștii Europeni, sau când încerca să mă convingă pe mine (nereușind, m-a blocat pe FB și m-a raportat) că vice-președintele Comisiei UE, Frans Timmermans, este și parlamentar european. Lucru absurd și imposibil legal, desigur, dar în cazul impostorului Bot este etern valabilă zicala mea: — Prostul crede că nici tu nu știi.

Așa încât, când va mai fi o manifestație și apare Mălin Bot, le recomand celor prezenți să urmărească tehnica agitatorilor care atrag violența poliției.

Ce face Mălin Bot (așa cum prin clone mă atacă aici pe pagină, vezi multe exemple mai jos) e ABC-ul spărgătorilor de grevă, puși pe compromiterea oricărei manifestații. Tehnică veche de când există statul represiv. Se găsește un agitator extremist isteric, veșnic purtător de bandaj, care strică cea mai pașnică manifestație în scopuri de glorie personală, dar și ca să permită intervenția în forță a puterii.

Falsul jurnalist Mălin Bot e omul care justifica știrile false la Evenimentul Zilei, precum găsirea unei sirene pe o plajă în Egipt, prin nevoia de clickuri. Ce face el în manifestații este nevoia de clickuri ciomăgite pe capul vostru.

Ah, iar el e omul cu sirena, da… Sub conducerea lui se publicau din astea în EVZ:

 

sirena evz

Când i s-a atras atenția, a răspuns că goana după clickuri cu orice preț este “un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața”.
Iată ce zicea el într-un editorial în EVZ:

“În ciuda tuturor analizelor comentatorilor pretenţioşi care desconsideră divertismentul, formula aceasta creşte audienţele mai mult ca orice altceva.

Eu vă asigur că niciunui redactor din echipa EVZ online nu-i face nicio plăcere specială să alimenteze cu titluri rubrica de divertisment şi mai ales să ducă goana după afişări în zone discutabile.

Însă trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obţine audienţele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită şi plata salariilor colegilor ce vă oferă conţinut de calitate.

E un rău necesar de care nu putem scăpa acum pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața. Am explicat aceste lucruri în toate mesajele pe care le-am schimbat cu cititorii EVZ care mi-au scris, nemulţumiţi de titlurile din secţiunea noastră de divertisment.

Am explicat-o şi colegilor ziarişti care critică acest tip de conţinut uneori cu o aroganță ușor naivă desconsiderând sutele de mii de români care sunt atrași de așa ceva.

Eu nu critic acest tip de conținut şi nici nu-i desconsider pe cei care îl accesează. Cred că are rolul lui.

Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim asta zilnic.

Mălin Bot
Măcar așa e clar ce fel de “jurnalism” practică el.
.
Iată aici doar câteva zeci din sutele conturi false care mă atacă de ieri, prin insulte, raportându-mă la FB și dându-mi note proaste pe pagină ca să-mi scadă ratingul. Și aici, ca și la provocările de la manifestații, Mălin Bot si rețeaua lui greșesc prin exces de zel.
.
Ce au în comun aceste sute de conturi? Sunt false și trimit unul la altul, dându-și like reciproc si atacând in grup. E limpede că o singură persoană nu ar avea timpul și energia să dirijeze o asemenea rețea.
.
https://www.facebook.com/ciprian.filip.7
f
https://www.facebook.com/matei.vlad.5891
Malin bot
Untitled 30
https://www.facebook.com/ioan.pop.79656?fref=ufi&rc=p
https://www.facebook.com/camil.cristea.1?fref=ufi&rc=p
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011160046002&fref=ufi&rc=p
ș
Untitled 30p
m
mm