Screen-Shot-2014-08-07-at-10.13.28-AM

A postat cineva o tâmpenie manipulatoare, preluată de pe site-ul Jewsnews.co.il… Bun, lăsăm că JewsNews, nu-i așa? = credibil pe loc… dar informația în sine e atât de absurdă, încât un om normal constituit ar sta mai întâi să reflecteze o secundă. Iată:

Belgium paints the flag of Palestine on its trains in solidarity with Gaza – (Belgia pictează steagul palestinian pe trenuri din solidaritate cu Gaza…)

http://www.jewsnews.co.il/2014/08/07/belgium-paints-the-flag-of-palestine-on-its-trains-in-solidarity-with-gaza/

Cu poză ca dovadă, dumnezeule…

Articolul e preluat, desigur, cu indignare, de români, în special din cei obsedați cu pericolul islamic și occidentul decadent.

Bun, intru eu într-o discuție pe un forum și atrag atenția: e vorba de un fapt divers petrecut în Antwerpen (Anvers) unde, într-adevăr, în gara acelui oraș un vagon de tren staționat (un singur vagon), gol, în timpul, nopții, a fost vandalizat și pictat cu steagul palestinian, într-adevăr… Poliția anchetează.

Nu e vorba așadar de trenuri pictate de guvern, ci de o golăneală de cartier. Atât, un vagon (nu “trenuri”), pictat noaptea de necunoscuți și care nu va circula până nu e curățat… Vandalism. Nu e vorba așadar de: “Belgia pictează steagul palestinian pe trenuri din solidaritate cu Gaza”… Nu e vorba de nimic. Un fapt divers banal.

La ce dă naștere asta pe site-uri românești?

Nimeni din acel forum de cititori de JewsNews (nici unul trăitor în Belgia, de altfel) nu ia în seamă obiecția mea de bun simț (eu trăind aici). Comentariile sînt așa:

— “cum se face ca un arab a impuscat evrei si neevrei in Belgia la muzeu?probabil ca numarul arabilor este tot mai mare si atunci si forta lor e in crestere. ma intreb totusi Belgia a avut colonii in tari arabe , a avut obligatii morale sa primeasca arabi care nu au nici-o legatura cu cultura belgiana sau cu limba sau cu religia?” (La asta nu am răspuns încă: Nu, Belgia nu a avut colonii arabe, dumneavoastră bateți câmpii, împușcarea unor oameni la muzeul evreiesc a fost opera unui arab-fraancez în trecere, iar asta nu are legătură cu un vagon pictat de necunoscuți în Antwerpen);

— “Poate primarul extremist din Anvers o avea ceva de zis … Nu stiu de ce nu ma mir”; (Nu am mai explicat că primarul flamand extremist din Antwerpen (Bart De Wever) e anti-islamic și că nu ar fi avut cum să încurajeze pictarea unui tren în culorile Palestinei pe care nu o recunoaște)

— “belgieni sunt terminati si ei inca nu stiu.centru vechi a bruxelului e locuit de arabi si in alte orase cartiere intregi sunt locuite de arabi.comertul .transporturile salubritatea sunt in mainele arabe,intr o zi cand se vor trezi va fi prea tarziu” (nici acestui idiot nu i-am răspuns că: “belgienii” articulați primesc doi de i, tâmpitule).

Pe scurt, chiar în fața evidenței că e vorba de o făcătură și povestea nu merită o secundă de atenție, mitologia românească e mai puternică. Rămâne așa: “Belgia pictează steagul palestinian pe trenuri din solidaritate cu Gaza”…