Image
Mihail Frunze, bolsevicul pe jumatate roman care a condus Armata Rosie si a invins armatele albilor din Ucraina si Crimeea, comisar al poporului si cel care ar fi putut sa ii urmeze lui Lenin, a murit in 1925, cel mai probabil asasinat la ordinul lui Stalin, intr-o operatie in care a fost anesteziat cu de 5 ori mai mult cloroform decat ar suporta un om.
Putem sa ne amintim azi de Frunze, pentru ca zonele in care tocmai se intampla niste lucruri grave, Ucraina, Crimeea, Transnistria, Republica Moldova, sînt legate de numele lui.E ciudat ca nu s-a cautat pana acum recuperarea mai activa a lui Mihail Frunze. Sigur, exista targul ala in Republica Moldova numit Frunze, dar e probabil ca fanatismul lui bolsevic a impiedicat o mai mare punere in evidenta a faptului ca un moldovean ar fi trebuit sa fie succesorul lui Lenin, daca nu ar fi fost otravit din ordinul lui Stalin.

Cat de roman era? Era roman moldovean, da… Mihail Frunze, moldovean dupa tata, era, in afara de evreul Trotki, singurul rival autentic al gruzinului Stalin, ba chiar un revolutionar si un militar mult mai capabil, fiind omul care recucerise Ucraina, Crimeea si intreaga Asie Centrala unde se nascuse.

Mihail Frunze era fiul unui felcer moldovean din Crimeea, dar se nascuse in orasul care avea sa-i poarte numele vreme de trei sferturi de secol, oras care azi se numeste iar Biskek, capitala Kirghiziei. Venind din Crimeea, nascut si copilarit in Asia centrala, Mihail Frunze avea o cunostinta directa a populatiilor musulmane turcofone: tatari sau kazaho-kirghizi, la fel cum Stalin avea o cunostinta intima a Caucazului.

Dacă nu ar fi fost asasinat, Mihail Frunze ar fi fost unul din succesorii posibili ai lui Lenin, fiind atunci un om mult mai bine văzut atunci decât Stalin și care, prin succesele sale militare, nu mai avea nimic de dovedit. Cu puțin noroc, așadar, dacă nu îl asasina Stalin, URSS-ul ar fi putut fi condus de o sosie a acestuia, Milhail Frunze, un om care îi semăna fizic și se îmbrăca la fel, un fals militar, dar un real strateg cu succese pe toate fronturile… De fapt, dintr-o autentică teorie conspiraționistă românească, e de mirare că până acum nimeni nu a scris că de fapt Frunze l-a asasinat pe Stalin, luându-i locul fără efort și conducând, strateg autentic în stupoare alcoolică, Armata Roșie până la Berlin.

Mai multe in interviul pe care l-am acordat Ziare.com :

Mihail Frunze, romanul din fruntea Armatei Rosii care a cucerit Crimeea si Ucraina

și într-o corespondență pentru Europa Liberă:

Mihail Frunze, moldoveanul care putea fi urmașul lui Lenin

http://www.europalibera.org/content/article/25307154.html