Image

Clejani, România (foto: Klaus Reimer)

———–

 

Situația drepturilor omului in Europa nu este deloc roză, iar Rusia nu are lecții de primit de la UE în acest domeniu. Acesta a fost mesajul transmis presei internaționale din Bruxelles de către Konstantin Dolgov, responsabilul cu drepturile omului din guvernul rus.

Cu câteva săptămâni numai înainte de mult criticatele jocuri olimpice de la Soci, Rusia caută să distragă atenția pe principiul: „și la voi e la fel de rău“, așa încît a prezentat la Bruxelles un raport care se vrea devastator, intitulat: „Situația Drepturilor Omului în Uniunea Europeană“.

Prezentând raportul în fața presei străine, înaltul reprezentant rus pentru drepturile omului Dolgov părea că ia fiecare obiecția a ziariștilor ca pe o insultă personală. Pe mine m-a certat și a sugerat că aș fi fascist.

Studiul e împărțit in 29 de capitole, câte unul pentru fiecare țară a Uniunii, iar unul pentru UE în general, ca entitate aparte.

Ce poate să spună, pentru a da un exemplu, un oficial rus despre drepturile omului în Suedia? Ei bine, următoarele: compania privată suedeză IKEA, marele fabricant de mobilă, a ascuns fețele femeilor în cataloagele sale distribuite în Arabia Saudită. „Aceasta“, spune raportul rusesc, „arată că uneori companiile suedeze nu iau în seamă drepturile femeilor și copiilor în țările în care operează, întrucât preferă să favorizeze avantajele comerciale.“

Iată o spicuire, pe țări, cu încălcările drepturilor omului în UE văzute de la Moscova.

AUSTRIA
Un preot de 79 de ani, părintele Alfons, e judecat sub acuzația oribilă de a fi violat 24 de minori între anii 1973-1983.

BELGIA
Inchisori supra-aglomerate; multe cazuri de violență conjugală; femeile musulmane nu au voie să poarte burqa pe stradă (voalul integral de tip afgan); libertatea presei e îngrădită sub pretextul luptei împotriva terorismului (nici un exemplu nu e dat; Belgia e de fapt, alături de Germania, țările scandinave și Canda, una din țările cu libertate a presei totală).

GERMANIA
Citat din raport: “In ciuda insistentei propagande homosexuale din intreaga Uniune Europeană, ar fi greșit să se creadă că în Germania nu există discriminare sau că societatea este foarte tolerantă. Astfel, in Belin, orașul cel mai tolerant vizavi de minoritățile sexuale, au avut loc în 2012 nu mai puțin de 474 acte de violență împotriva unor membri ai comunităților LGBT. Poliția a găsit făptașii doar într-o treime din cazuri.”

DANEMARCA
Despre Danemarca am avut o alta infruntare cu Dolgov, despre care mai multe aici :

Before Sochi – Russia attacks EU’s human rights record
http://www.neurope.eu/article/sochi-russia-attacks-eu’s-human-rights-record

Si aici :

Rusia critică drepturile omului în UE
http://www.europalibera.org/content/article/25243157.html

IRLANDA
Irlanda refuză să le acorde nomazilor (nomazii motorizați numiți travellers, dintre care unii —dar nu toți— sint Gypsies) statutul de minoritate etnică.

OLANDA și PORTUGALIA – foarte multă pedofilie…

FRANTA

legalizarea căsătoriilor homosexuale și a dreptului homosexualilor de a adopta copii “a ignorat in mod grosolan punctul de vedere al multor sprijinitori ai valorilor tradiționale ale familiei. Manifestând, aceștia au fost reprimați de poliție, care a folosit forța intr-o manieră nejustificată”.

Și, desigur, peste tot e pomenită situația romilor/țiganilor și a minorității de limbă rusă în țările baltice și în Finlanda. Ah, si catalogul Ikea cu femeile Photoshopate.

Dincolo însă de colecția de ciudățenii și fapte exagerate, raportul are totuși dreptate asupra unui punct: UE în ansamblu nu are decât o structură de fațadă presupusă a se ocupa de drepturile omului: e vorba de European Union’s Special Representative for Human Rights, post creat in urmă cu doi ani și ocupat actualmente de un fost ministru grec de externe, Stavros Lambrinidis. Pus sub papucul lui Catherine Ashton, șefa diplomației UE, Lambrinidis nu a făcut in doi ani altceva decît să-și incaseze salariul (salariu de comisar UE, vreo 20.000 de euro pe lună… douăzeci de mii, da…) și să se pitească. Ashton nu vrea să i se facă umbră, așa că Lambrinidis a dispărut cu totul. In doi ani – niciun comunicat, niciun interviu, niciun comunicat de presă… Măcar rușii au scos raportul ăsta, iată.


Mai multe pe:

Before Sochi – Russia attacks EU’s human rights record
http://www.neurope.eu/article/sochi-russia-attacks-eu’s-human-rights-record

Si aici :

Rusia critică drepturile omului în UE
http://www.europalibera.org/content/article/25243157.html

 

Iar despre IKEA și ravagiile acestei idologii, cf. si :

Incursiune în femeia IKEA și într-o sectă planetară…

http://cabalinkabul.com/2013/01/13/incursiune-in-femeia-ikea-si-intr-o-secta-planetara/