Image

Chiar locuind in Bruxelles, ca mine, și necunoscând detaliile contractului cu Bechtel, pe care nici n-aș avea cum să le cunosc dat fiind ca Dan Șova nu  mai găsește contractul, iar mama lui nu vrea să îi arate copia, o brumă de inteligență ajunge pentru a vedea manipularea grosolană din următorul montaj jurnalistic… Titlu :
.

Sesizari la DNA pentru contractul cu Bechtel – Fosti ministri, printre care Berceanu si Macovei, acuzati de fapte penale

http://www.ziare.com/bechtel/autostrada-transilvania/dna-sesizata-in-cazul-autostrazii-bechtel-fosti-ministri-reclamati-de-guvern-1271520

  1. Se știe bine că majoritatea cititorilor se mulțumesc cu titlul și că impresia dată aici e că DNA o anchetează pe Macovei (acuzata de fapte penale) și, deci, că “trebuie să fie ceva acolo”…
     2. In realitate, aflăm din primul paragraf că “mai multi fosti ministri si fostul director general al CNADNR vor fi reclamati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru fapte de coruptie in cazul companiei Bechtel, care trebuia sa construiasca Autostrada Transilvania.”

 

VOR FI RECLAMATI, așadar, dar încă nu ni se spune de către cine, chiar dacă o inteligență obișnuită ar trebui deja să-și pună întrebări în legătură cu formularea.
 
      3. Apoi, aflam ca “potrivit sintezei raportului Corpului de Control remisa Ziare.com, e vorba de : șabada, șabada, șabada… și Monica Luisa Macovei, fost ministru la Justitie”.
Potrivit “ sintezei raportului Corpului de Control remisa Ziare.com” sună înspăimântător și rămâi admirativ în fața profesionalismului lui Ziare.com care pune mâna pe asemenea documente de anchetă.
In realitate : “Corpul de control al premierului a reclamat trei posibile fapte de natura penala referitoare…”
Iata :
— “Corpul de control al premierului”
 
— “a reclamat trei POSIBILE fapte…”
 
 
A reclamat, sau nu? Căci primul paragraf ne spune : “mai multi fosti ministri VOR FI reclamati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) …
 
Si dacă Corpul de control al premierului se gândește doar să reclame la DNA… unde e știrea? De ce titlul e :

Sesizari la DNA pentru contractul cu Bechtel – Fosti ministri, printre care Berceanu si Macovei, acuzati de fapte penale ?

.

… dând impresia că DNA ar avea deja ceva dovezi, daca nu chiar certitudini…
.
In realitate, un titlu cu adevarat onest si jurnalistic ar fi fost doar :
.

Guvernul anunță că ar putea reclama XXX la DNA… pentru un contract pe care afirmă că nu îl poate găsi…

.