Image
Thatcher nu era deloc o “neoliberală” in sensul clasic si moral al termenului, ba chiar a încălcat sistematic principiile fundamentale ale liberalismului politic: “libertatea piețelor insoțește libertatea spiritelor”.
.
Thatcher nu a ținut seama de fapt de cele mai elementare fundații ale liberalismului politic așa cum a fost promovat de Isaiah Berlin sau Raymond Aron.
.
“Lumea a pierdut o mare avocată a libertății”… Jean-Paul Marthoz ride in Le Soir (Belgia) ca daca te-ai lua dupa corul de elogii ai crede ca Thatcher milita in cadrul Amnesty International!… In realitate, premierul britanic David Cameron s-a văzut nevoit sa prezinte scuze Africii de Sud pentru poziția lui Thatcher vizavi de apartheid si pentru ca l-a numit pe Nelson Mandela “un terorist”.
.

Joaqin Estefania, a demontat in El Pais  Biblia neoliberală reprezentată de Reagan si Thatcher sub mantia ideologică a funeștilor Chicago Boys :

http://elpais.com/elpais/2013/04/09/opinion/1365512249_399093.html

“Thatcher si Pinochet nu erau uniți doar prin interes (Chile a sprijinit Marea Britanie in timpul războiului din Malvine) dar si prin simpatia pentru un sistem economic, neoliberalismul, care si-a cunoscut aplicația cea mai pură in vremea dictaturii militare a lui Pinochet, impulsionat de Chicago Boys si de apostolul lor Milton Friedman. Formula a fost cea a unei dictaturi militare implacabile, insostita de privatizarea aproape absolută a economiei si dispariția oricărui semn de protecție socială”…
.
… adică ceea ce cer la noi extremistii neo-con balcanici, de la acel Super Mario fără caschetă care semnează “Capitalism pe Pâine” si care cere executarea săracilor si o dictatura militară, pana la toți mascații care postează pe FB sub diverse nume conținand “Dreapta” si care rămân mascați pentru a ascunde rușinosul adevăr care e ca toți trăiesc din sinecuri de la stat, plasați prin diverse fundații si institute unde se invârt probabil ca vagi “sociologi” si alte pompoase intrupări pentru care nu e nevoie de spirit ” capitalist”.
.
Ceea ce ei ascund cu desavarsire este ca prin imperecherea ei oportunistă cu Pinochet si regimul de apartheid, Thatcher a încălcat principiile fundamentale ale liberalismului politic: “libertatea piețelor insoțește libertatea spiritelor”. Thatcher nu a ținut seama de cele mai elementare fundații ale liberalismului politic așa cum a fost promovat de Isaiah Berlin sau Raymond Aron. In asta era “de fier”, da.
——

Dieta lui Thatcher (o etapă spre beatificare)…

https://cabalinkabul.com/2013/04/13/dieta-lui-thatcher-o-etapa-spre-beatificare/