Image

Hotnews mi-a preluat gratios una din cele doua corespondentele din Sfântul Munte…

1) Protocronism clinic la Muntele Athos :
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14053492-protocronism-clinic-muntele-athos-cand-identitatea-subreda-esti-gata-crezi-romanii-sint-rasa-unica-dacii-zburau-nave-spatiale.htm

Cealalta fiind :

2) La Athos cu Becali
http://cabalinkabul.com/2013/01/08/la-athos-cu-becali/

Cautand prin scenele filmate atunci, am gasit-o astazi pe urmatoarea :

Acolo sus, în vârful Sfântului Munte, chincit turcește si tăind cartofi cu un cuțitoi de vânătoare, nepăsător la ticăloasele închipuiri de coșmar antic ce se ițeau din pădure cu punctualitate enervantă, așa grăit-a Becali :

— “Mi-a zis mie Domnul: “Băi, cind pleci la drum sa ai grijă sa nu pleci cu proști… De fapt… ăăă… poti de fapt sa mergi si cu proști, dar sa ai grija sa controlezi tu situatia”. Așa mi-a zis mie Domnul. Cind pleci cu proști, trebuie sa-i spui la deștept… ăăă… la prost, tot ce să facă. Trebuie sa-i dai mura-n gura la prost. Aia-i.”

Toți călugării care, in picioare imprejurul lui, il priveau respectuos cum mănâncă cartofi, au zambit supus-angelic…

Internetul total interzis

Tot asa, apropo de izolarea totala a calugarilor ortodocsi, nu doar geografica, dar si culturala (similara cu cea a evreilor fundamentalisti din unele secte de hassidim), faptul ca le este interzis total accesul la internet faca ca monahismul ortodox se plaseaza intr-o pozitie de inferioritate nu doar fata de catolicism, dar chiar si fata de islamul fundamentalist, care si-a facut din internet instrumentul de comunicare prin excelenta.

———