Nimeni nu mai știe dacă în Kamikaze au fost date toate încrengăturile speciei jurnalistice, așa cum le-am detaliat pe blog, iată-le însă aici pe principalele :
 
  1. Scoopette, manta religioasă
  2. Fotograful vânător-culegător
  3. Analiștii sectei lui Deep Throat
 
 
Acum, să-i luăm la rând :
 
Image
 
  1. Scoopette, manta religioasă…

In jungla neexplorata antropologic a aglutinãrii jurnalistice din Bruxelles, „capitala Uniunii Europene“, traieste si vîneazã, cu metode situate dincolo de morala umanã, o specie aparte: cea a ziaristei de tip „scoopette“.

 

Scoopette – mai ales cînd vine din Est – e o creatura foarte primejdioasa; lipsita de orice morala, ea poate flirta cu nonsalanta criminala, gîngurind adorabil o engleza aproximativã dar obtinand interviuri exclusive cu oficialitati de obicei inabordabile, care au crezut ca citesc pe buzele umede de rouă exotică promisiunea unui cast abandon extradiegetic.

 

Scoopette e letalã pentru ca prezinta aparenta functionalitatii profesionale. Scoopetteidentifica, de pilda, numele institutiilor europene, dar suplineste cunoasterea functionarii lor printr-un zîmbet carnasier insotit de puf mitologic pe antebrate si pîlpîit virginal din pleoape date cu albastru.

 
Mai multe aici :
 

Scoopette – prădătorul cu iPad si zîmbet letal… 

http://cabalinkabul.com/2013/01/07/scoopette-pradatorul-cu-ipad-si-zimbet-letal/
 
 Image
  1. Fotograful vânător-culegător…

In Bruxelles, orasul cu cea mai mare concentrație de jurnalisti pe metru patrat de crîșmă, dupa Washington, etnologul poate lesne sa judece in mediul lor natural comportamentul diferitelor încrengãturi din media.

 

Tribul cel mai usor de identificat, dar si cel mai exclusivist, e cel al fotografilor. Acestia sint si cei care triseaza cel mai mult, pentru ca, pe lîngã faptul ca reusesc sa-si treaca abonamentul la sãlile de fitness drept cheltuieli profesionale, isi mentin imaginea prin procedee nedemne, cum e cel de a fugi în treninguri mulate prin parcurile din jurul institutiilor europene. Din cînd în cînd se opresc și se fotografiază intre ei.

 

Tehnica de supravietuire in faţa acestor prãdãtori e simplã si eficace, insã necesita stapanire de sine. Primul pas constă in criticarea subtila, în public, a bijuteriilor sau tatuajelor lor etnice, stiind mai ales ca acestea din urma sint indelebile…

 
Mai multe aici :
 

La vînătoare de fotografi

http://cabalinkabul.com/2013/01/08/la-vinatoare-de-fotografi-4/
 
 
Image
 3. Analiștii sectei lui Deep Throat… 
 
Stiu ziaristi care de la o masuta strategica din cafeneaua lor preferata dirijeaza impresionante retele de „surse care vor sa ramana anonime“. Profesionisti ce comunica subliminal cu inaltele medii din politica si afaceri si care iti pot furniza pe loc o sumbra apreciere in legatura cu viitorul Greciei provenind „de la un inalt functionar al Bancii Centrale Europene care a dorit sa pastreze anonimatul“.
 

Asemenea celor care lucreaza pentru rubrica de necrologuri si care scriu dinainte, lenes-anticipativ, biografii funebre ale personalitatilor inca in viata, unii isi prepara in carnetele fraze exclusive de la strategi militari anonimi din NATO despre invadarea Iranului sau despre preferintele imposibil de formulat in public ale inaltilor functionari europeni in legatura cu cine ar trebui sa reprezinte România la Bruxelles.

 
Mai multe aici :

„Gîtlejurile hãmesite“ – cei mai buni prieteni ai ziariștilor

http://cabalinkabul.com/2013/01/26/gitlejurile-hamesite-cei-mai-buni-prieteni-ai-ziaristilor/
 
Iată, folosind acest mic îndreptar sînteți acum pregătiți să vă confruntați cu presa. Rămâne să inventați scoop-ul…