Image

 

Doi cămătari, sau, in alte variante, Doi colectori de taxe, Twee belastingontvangers, de Marinus van Reymerswaele. Muzeul din Antwerpen. 1540.

 

Va să zică, Standard & Poor’s, agenția americană de cotare, de rating economic, a decis vineri să coboare nota acordată Uniunii Europene.

Agențiile astea trei, toate americane și private, Standard & Poor’s, Moody’s si Fitch, compuse din economiști tâlhari și juriști hoțomani, controlează, doar ele trei, peste 90% din piața mondială.

Recent, un tribunal in Italia a inculpat Fitch si Standard & Poor’s pentru manipularea piețelor, dupa ce cele două au scăzut nota Italiei. In toamna trecută, Standard & Poor’s a mai fost inculpată si in Australia in urma unor acuzații similare, iar mai recent S&P a fost chemată în instanță și de către departamentul american al justiției.

Europa, desigur, nu o duce deloc bine, iar previziunile optimiste ale politicienilor sînt la fel de mincinoase ca cele ale economiștilor, însă ceea ce e interesant este că motivele pentru care Standard & Poor’s a scăzut ratingul Europei sînt toate mincinoase și greșite.

Le expun aici, pe Europa Liberă :

Standard & Poor’s nu știe economie – Neîndemânateca manipulare a agențiilor de cotare.

http://www.europalibera.org/content/article/25209073.html

Desigur, adevărul este că :

Adevarul nespus: nu vom mai ieși din criză niciodată…

http://cabalinkabul.com/2013/08/12/adevarul-nespus-nu-vom-mai-iesi-din-criza-niciodata/

In ce sens nu vom mai ieși niciodată? Nu vom reveni niciodată la starea paradisiacă de “dinainte” de criză, in illo tempore nepăsător. Politicienii mint sau, și mai rău, se amăgesc prin mantre. Ceea ce numim “criza” va deveni normalitatea. Supa populară, așa cum e distribuită în Grecia, va agrementa de acum înainte cotidianul multor europeni.

Mîna de lucru europeană, șeptelul uman al muncitorilor, devine irelevant pentru marile multinaționale. Șomajul e deja mai mare decât cel  interbelic. Tinerii din sudul mai sărac al Europei încep sa plece in masă, vazand ca nu mai au niciun viitor acolo. Neoliberalismul practicat la Bruxelles de “echipa Barroso”, de actuala Comisie Europeană”, a mers chiar pina la a obliga unele țări, precum Grecia, sa ia măsuri impotriva propriei lor Constitutii.

Image

In vremea asta, în România…

In vremea asta, în România, intelectualii unei drepte fantasmagorice cântă imnuri “capitalismului” american, dintr-o perspectiva caricaturala care nici in America nu există decat in mintea neo-conilor celor mai rupti de realitatea socialã. Obsedatii români ai “capitalismului” lauda asadar o lume lipsita de compasiune si filantropie, o lume fara servicii sociale, o lume in care crestinilor habotnici nu le mai pasa de vaduva si copil, impotriva preceptelor propriei lor religii, o lume in care daca faci un sindicat esti comunist, iar daca pui in discutie faptul ca directorul unei banci banditesti si falimentare, salvate de catre stat din banii publici, primeste milioane in bonusuri in loc sa fie dat afara pentru incompetenta… daca pui in discutie astea, inseamna ca esti un periculos socialist sau anarhist…

Iar economiștii? Dincolo de discursul lor obscur si pretențios, economistii ghicesc, statistic, la fel de mult cât o simplă vrăjitoare. Numai că aceea, cand se inșeală, nu ruinează jumatate din planetă, ba pe deasupra mai și știe să vindece de deochi.

Cf :

“Nobelul mincinos: economia nu este o știință”

http://www.europalibera.org/content/article/24746465.html/

și

Din nou despre femeie ca monedă de schimb…

http://cabalinkabul.com/2013/07/29/din-nou-despre-femeie-ca-moneda-de-schimb/

și

Criza economică explicată prin sex…

http://cabalinkabul.com/2013/01/17/criza-economica-explicata-prin-sex/

și

Nu vom mai ieși din criză niciodată…

http://cabalinkabul.com/2013/08/12/adevarul-nespus-nu-vom-mai-iesi-din-criza-niciodata/