Dunkirk-movie-2017-wallpaper

.

Am să spun de la început că acest pseudo-film și pseudo-documentar rău jucat trebuie evitat absolut.

Tot ce lobbyingul hollywoodien a putut să plătească în presă ca să laude acest plicticos joc video de două ore e mincinos.

În mod excepțional, cronica asta a mea va fi foarte scurtă, pentru că nu e nimic de spus despre ceva care nu este un film, nu e cinema.

Din start știm despre ce e vorba: în 1940 pe plaja de la Dunkirk, 400.000 de soldați britanici și francezi sunt evacuați  peste Canalul Mânecii sub atacurile aviației germane.

Operațiunea e o reușită, deși cu mulți morți.

Acum: Dunkirk nu este un film. Este o lungă și plicticoasă repetiție de efecte speciale fără nici un personaj real, un fals documentar.

La început vezi un băiețel, soldat britanic, un fel de androgin, crezi că vei afla ceva despre el, dar dispare, se topește ca pisica din Cheshire în Alice.

Ni se laudă prin cronici frumusețea lucrului cu sunetul și a mixajului sonor: e de fapt doar o succesiune de explozii.

Dialogurile sunt la fel de stupide ca în cel mai plicticos film istoric de Sergiu Nicolaescu.

De la omul care a făcut ultimele Batman interesante și Interstellar te-ai fi așteptat la măcar ceva structură și psihologie a personajelor. Rezultatul: zero absolut.

Nu vezi niciodată germanii, care atacă precum niște aliens. Ce să spun, mare găselniță.

Plictis mortal, personaje absente, final cunoscut, căci știm că militarii vor traversa marea. Într-un plictis insuportabil de valuri și explozii create în computer.

Tot de Christopher Nolan:

“Interstellar”: despre relativitate și cum, când filmul atinge viteza luminii, un minut acolo echivalează cu 7 ani pe pământ

https://cabalinkabul.com/2014/11/15/interstellar-despre-relativitate-si-cum-cand-filmul-atinge-viteza-luminii-un-minut-acolo-echivaleaza-cu-7-ani-pe-pamant/