screen-shot-2016-09-28-at-12-28-55-am
.
Mai devreme, m-au criticat unii că am intitulat cronica unui alt film din competiție la Oscaruri:

Moonlight (2016), o prostie plângăcioasă cu niggers homo care așteaptă un Oscar

Era vorba acolo, în cronica mea, de un metalimbaj critic, care presupune umor și glandă hermeneutică din partea cititorului. Ideea fusese, cum am mai spus-o, că anul acesta, după ce organizatorii Oscarului au fost criticați anul trecut că nu selecționează suficiente filme cu negri și minorități (ceea ce nu e nici măcar adevărat), anul ăsta au o selecție de mizerii de nevăzut, alese chiar pentru Best Picture, doar pentru că au actori negri sau regizori negri.
.
Un cretin tânăr m-a tratat de rasist că zic asta.
.
Ei bine, Fences, realizat de Denzel Washington, care și joacă în rolul principal al gunoierului negru care ar fi putut fi campion de baseball, este un film atât de stupid, manierat și pretențios că poate produce sechele ireversibile dacă nu ieși din sală la timp.
.
Am ieșit din sală după jumătate de oră, cu tâmplele zvâcnind. Nu nu se poate vedea așa prostie pretențioasă până la capăt. Sunt mulți ani de când nu mai ieșisem de la un film. Fences ăsta e un dezastru absolut, de zvârlit fără ezitare.
.
Prost scris (bazat pe o piesă de teatru), artificial jucat (ți-e silă să te uiți), filmat kitsch, filmul despre gunoierul negru în Pittsburgh în anii 1950 este un dezgustător exercițiu în manipulare comercială prin șantaj de corectitudine politică.
.
Ca să se salveze, toți actorii negri își spun nigger, potrivit scenariului, la fiecare al doilea cuvânt.
.
Filmul ăsta nu este doar o rușine totală, dar ar trebui să fie materie obligatorie în școlile de cinema, pentru a arăta la ce extreme ale aridității ucigătoare poate duce prostia bine-cugetătoare.
.
Se află în  competiție, în acest dezastruos an pentru Oscaruri, cu:

Moonlight (2016), o prostie plângăcioasă cu niggers homo care așteaptă un Oscar

Hidden Figures, un film cu negrese la Oscar (și NASA)

https://cabalinkabul.com/2017/02/11/hidden-figures-un-film-cu-negrese-la-oscar-si-nasa/

Arrival (2016), despre cum se descifrează limba polipilor cosmici și a etruscilor morți elegant

https://cabalinkabul.com/2017/01/23/arrival-2016-despre-cum-se-descifreaza-limba-polipilor-cosmici-si-a-etruscilor-morti-elegant/

La La Land, care la un moment dat se termină…

https://cabalinkabul.com/2017/01/29/la-la-land-care-la-un-moment-dat-se-termina/