Johnny-Depp-in-Black-Mass-Movie-Poster-Wallpaper

De-a lungul anilor, m-am tot forțat să-mi placă Johnny Depp ca actor. In viața reală e un om minunat. I-a ajutat de pildă pe unii din membrii Tarafului din Clejani, cu care a jucat într-un film cu țigani teribil de prost (The Man Who Cried, 2000). Lae, ursarul i-a tot așteptat după aceea pe “domnul Johnny” și pe “doamna Vanessa” să vină la Clejani să-i boteze un copil, cum promiseseră atunci când au primit taraful, în timpul turnajului, pe ranchul lui Johnny de pe lângă Paris, o latifundie mare cât tot Disneylandul.

Până să moară, beat, pe timp de furtună, chiftit de-un stâlp de electricitate smuls de destin, Lae a tot produs copii în Clejani, doar ca să aibă unul gata de botez când vine “domnul Johnny”.

In schimb, pe ecran omul e un dezastru total. Sigur, cu Pirații din Caraibe sau Charlie și Ciocolateria Johnny Depp a devenit mai bogat decât Cresus, a intrat în Guinness Book ca cel mai plătit actot, dar alea erau filme în care el trebuia, sub fardurile grotești, să aibă doar două expresii: frica și ne-frica.

L-am văzut în ultimii ani numai în orori cinematografice. De câte ori trebuie să joace oamenii cu expresii normale, maimuțoiul Depp nu poate avea decât mimici caricaturale, sau, din prudență, nici o mimică.

Am mers la Black Mass, sperând să fiu sedus, pentru că citisem, sub cota de multe stele, că filmul pare a fi croșetat de Scorsese sau Coppola. Că e un thriller situat în anii 1980, despre un informator al FBI-ului (Johnny Depp), care, știindu-se protejat, devine un sinistru asasin în serie, un torționar ce domnește cu răutate implacababilă peste un imperiu al crimei. Și că Johnny Depp, chel și știrb, sperie în rolul acelui monstru.

blackmass1-xlarge

Ei bine, este doar o conspirație a criticii. Filmul e de o stupizenie absolută, iar Johnny Depp sperie cât un bostan de Halloween… cu un repertoriu expresiv la fel de limitat.

Singurul lucru adevărat din toate criticile pe care le-am citit e că auzim de 254 de ori “fuck“.

Prostia omului, care n-ar avea nevoie s-o facă pentru bani se mai vede și din toate filmele cretine, insuportabile în care a jucat în ultimii ani. Iată-le aici:

— Transcendence (2014) – Johnny Depp, o hieroglifă care cere palme

https://cabalinkabul.com/2014/07/19/transcendence-2014-johnny-depp-o-hieroglifa-care-cere-palme/

— Je ne suis pas Charlie… Mortdecai, sau despre inanitatea lui Johnny Depp

https://cabalinkabul.com/2015/01/24/je-ne-suis-pas-charlie-mortdecai-sau-despre-inanitatea-lui-johnny-depp/