Vlaston

Poftim surpriză !… Eu nu înțeleg cum de mai este lume care îi dă crezare acestui manipulator neîndemânatec, iubitor de panseluțe și hortensii (da, sufletul lui postează, la propriu, fotografii de panseluțe și hortensii pe FB), acest Stefan Vlaston,  care, pus fiind să facă figurație în PMP (vice-președinte pe strategii şi relaţii politice) și-a arătat de îndată flerul și snaga căzând în prima capcană micuță, transparentă, ce i s-a întins: s-a făcut unealta lui Bogdan Chireac si a altor Voiculescieni preluând de la ei și difuzând anul trecut un material mincinos în care se sugerează că Dacian Cioloș, comisarul european de atunci pentru agricultură, ce trebuia să fie reconfirmat din partea României atât de Băsescu cât și de Ponta, că Cioloș așadar ar fi fost inculpat penal, lucru, scrie în articolul difuzat cu voluptate de Stefan Vlaston, “ce poate duce, în final, la anularea sentinței de condamnare a președintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

Nu știam nimic despre afacere, dar m-a surprins de la început că sursele sînt:

Dacian Cioloș, urmărit penal în dosarul lui Voiculescu

http://www.stiripesurse.ro/dacian-ciolos-urmarit-penal-in-dosarul-lui-voiculescu/

și, acolo în interior, DCNews al lui Bogdan Chireac.

(In treacăt fie spus, Chireac face parte din categoria impostorilor care nu pot supravietui decât proiectând imprejur dispreț pentru toti cei pe fruntea cãrora nu scrie: “BANI”…
.
Am înteles asta în momentul in care, acum mulți ani la Bruxelles, i-am surâs si am vrut sa dau noroc cu el, iar el mi-a dat, cu o figurã scârbitã, stânga moale… deși nu ținea nimic în dreapta.
.
Da: Chireac e categoria lui “stânga moale”… Oameni a cãror personalitate e atât de firavã, incât juiseazã dând noroc cu stânga… cu cât mai puține degete din ea poate… degete moi…)
.
Așa că Stefan Vlaston pentru a reveni la el, preia pe Facebook textele de la Voiculescu și Chireac și pune insidios, apropo de Cioloș, întrebarea: “mai e vreunul cinstit?
.
https://www.facebook.com/stefan.vlaston/posts/801793063185445
.
Desigur, dată fiind reputația lui Vlaston, au aparut de îndată zeci de like-uri neghioabe și comentarii indignate vizavi de Cioloș.
.
Citind însă textul difuzat din PeSurse și DCNews, am văzut că “inculparea penală” e de fapt simpla înregistrare a plângerii unui inculpat.Decorticată, afacerea vine așa:
.
— Un inculpat intr-un caz oarecare depune, pentru diversiune, plângere penală împotriva comisarului Dacian Ciolos.
— Apoi, solicită parchetului o hârtie care să arate că s-a inceput urmărire penală.
— Parchetul, așa cum e obligat de lege, îi eliberează o hârtie care spune că s-a început urmărire penală împotriva lui Dacian Cioloș.
— Site-ul lui Bogdan Chireac preia informația și fotografia răspunsului parchetului, totul repercutat apoi de Pesurse.ro.
— Stefan Vlaston, vice-președinte PMP, preia pachetul punând insidios întrebarea, apropo de Ciolos: “mai e vreunul cinstit”?
.
Hm, mi-am zis, acest Vlaston nu era presupus a fi un comentator politic, ba chiar si politician, cu un minimum de deontologie? Ce face el acolo e ca și când aș cita eu cumulat din CriticAtac și din Roncea, sperând că o grămadă de aiuriți n-au să vadă unde e problema și au să lăikuiască doar sinteza mea…. de unde am scos-o nu mai contează la ego.Intre timp, căutând să aflu mai multe, am descoperit o întreagă ofensivă în spate, tare neîndemânatecă.
.
Astfel, un ONG fantomă, care are și un mic sediu la Bruxelles, Facias, legat de StiriPeSurse.ro și DCNews, a depus pe lângă ambasadorul Lituaniei (?!!) o plângere în nume propriu, în care, într-o engleză de trei parale (“crimes by person’s occuping public European positions”… “by person’s“, da) strecoara o serie de minciuni apocaliptice: “The Commissioner is prosecuted for abuse in office committed during his tenure” (the Commissioner is prosecuted, exact…) “Dacian Ciolos, current European Commissioner for Agriculture, has a criminal record (no. 203/P/2014)” (de când înregistrarea unei plângeri = criminal record?).
Image
Image
Mi-am zis ca, la urma urmei, existența unei plângeri penale sugerează posibilitatea vinovăției la fel de mult cît ar sugera faptul că dacă eu locuiesc în Belgia sînt, poate, pedofil.Si despre ce e vorba până la urmă? Sub conducerea lui Cioloș (2007-2008), în urma unei investigații a Departamentului Național Anticorupție în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în acel dosar și a solicitat recuperarea daunelor.
.
Acum, în cursul procesului, pe 26.03.2014, una dintre persoanele investigate depune o plângere penala împotriva lui Cioloș susținând că prin constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civilă în dosar acesta ar fi comis un abuz în serviciu, și că el n-ar fi trebuit să dea curs investigației DNA. Asta e tot. Crima lui Cioloș se rezumă la a fi dat curs investigației DNA și a fi cerut recuperarea daunelor. Adică a făcut ceea ce ar trebui să facă orice ministru.
.
De altfel, nu există urmărire penală acolo, nici măcar formal. Am contactat cabinetul lui Cioloș și am primit următoarea hârtie:
Image
Image
Altfel zis, in acest caz era chiar lumea pe dos. Se sugera că ar fi urmărit penal pentru abuz cel care a vrut de fapt să combată frauda.
.
Evident, interogația insidioasă a lui Stefan Vlaston  (vice-președinte pe strategii şi relaţii politice), care reprezenta de fapt contrariul realității: “mai e vreunul cinstit?” nu a fost contestată în nici un fel de PMP.
.
Data viitoare când mai vedeți ceva semnat Ștefan Vlaston sunteți avertizați.
——-