Image

O cronică foarte scurtă pentru un film de evitat absolut și fără regrete sau îndoieli. Este de o complezență atroce, plictisul generat de el poate produce grave sechele… Două ore goale, pompoase, leneșe, pretențioase.
.
Absență totală de scenariu, ceea ce ar putea fi doar un artificiu novator (că doar și Cassavetes făcea filme improvizate), dacă aici nu ar fi totul umplut cu niște dialoguri atât de sfâșietor de rău scrise… Pronunțate prost de către actori (cu excepția Tildei Swinton, care poate juca orice convingător), dar nu e vina lor, ci a epuizatului de Jarmush care în mod vizibil e la finishul creativ.
.
Toată nebuloasa asta a simbolismului contraculturii anilor 80 e greu de înghițit azi, toți pretențioșii de la David Lynch până la Wim Wenders… Tot bluff-ul lor cu hieroglife și camee cinematografice e doar cârpirea eternă a aceleiași carpete refolosite.
.
Nu mă așteptam la mare lucru, am mers să-l văd pentru hermafroditul de Tilda Swinton, dar nici ea nu poate salva nimic din magma asta complezentă cu vampiri plictisiți.
.
De evitat absolut.
.