Image

— Dom Dănuț… Mamele sînt ceva așa și pe dincolo… Eu, sprexemplu, n-ajungeam ce sînt acuma fără mama. Ș-acu mi-aduc aminte cum m-a-mbrăcat ea frumos să mă ducă la Moș Crăciun, mai întâi m-a spălat pe picioare, că mereu îmi zicea să fiu curat pe picioare, că dacă mă calcă o mașină, la morgă ar putea să se vadă jegul din tălpi și ea nu vrea să-i fie rușine de mine, că de-aia trebuie să te gândești și la alții, nu numai la tine, și mi-a zis:

— Mergem să vezi palatul lui Moș Crăciun.

Și mă guduram ca un cățel de plăcere, că în alți ani îmi spusese că Moșul nu există, da eu vedeam oricum copii cu daruri… Și pe drum, în stație la metrou, mi-a luat o pungă de pufuleți și în vagon m-a ținut de mână, de mă pișam pe mine de amor.

Și acolo la palat, în sala de așteptare, m-a mângâiat și mi-a zis că Moșu are multă lume la rând și să am grijă, să fiu politicos și cuminte. Că ei nu vrea să-i fie rușine de mine.

Și când ne-a primit, doamna secretara Moșului era așa de pictată bisericos că m-am îndrăgostit și de ea. Iar mama, după ce a semnat, m-a mângâiat și mi-a zis să aștept până vine Moșul, că ea are niște cumpărături de făcut.

Și după ce am stat singur vreo oră pe o bancă de plastic au venit și mi-au explicat că de acum înainte sînt la căminul de orfani și copii abandonați și că Moș Crăciun anul ăsta aduce orez cu lapte la fiecare dormitor și că dacă mă fute vreunu în cur am dreptul să mă plâng la director, dar că mai bine învăț singur să mă bat.

Cam asta-i treaba cu viața, dom Dănuț, ți-o spun cu drag că am văzut că te zbați și tu să scrii cu viața, dar mai bine să ți-o zică cineva cum e decât să o trăiești.

E cu viața cum e și cu mamele, așa și pe dincolo…

———————-

Din înțelepciunile lui Păpădie, cf. și :

Experiența sacrului printr-o cocoșată…

http://cabalinkabul.com/2013/09/09/experienta-sacrului-printr-o-cocosata/

———————-

73998_501550759878767_361212219_n