Image
Precum cartelurile de droguri, și băncile de azi sint rezultatul unei globalizări haotice. Ca și puternicele mafii sud-americane ale drogurilor, băncile produc si traficul, si dealerii, si adicția.
 
Cartelurile financiare domină lumea politică planetară; partidele, politicienii se supun băncilor si le ajută să își mențină afacerile de megamiliarde, iar asta se produce printr-o suprimare a funcționării democrației. Cum s-a văzut în cazul Greciei, drepturile constituționale sînt înghețate in numele unei singure priorități pentru stat: să servească băncile.
 
Că economia nu e o știință s-a vazut în dezastrul financiar care, pornind din SUA, a înghițit Europa, nedând semne ca s-ar opri. Nici un „premiu Nobel pentru economie“ –majoritatea sînt americani– n-a prevăzut criza, după cum, in acest moment, nimeni nu are habar ce se va intâmpla mai departe.
 
Gestionarea crizei a fost lasata in seama politicienilor, care nu fac decat sa cârpeasca, folosind banii publici, hăurile lasate de bancheri si speculatori. Nimeni nu știe cum se mai justifica ideologia ultraliberala, cea care pretinde ca mecanismele pietei reglementează totul, dacă atunci cand se intampla un crah de importanta majora, atat SUA, cat si UE se grabesc sa ia masuri de tip socialist.
 
Vărsarea unor sume astronomice de bani in băncile falimentare, sau nationalizarea lor pripita, nu au nimic de-a face cu mecanismele pietei, despre care ni s-a spus ca sunt imuabile si ireprosabile, previzibile, si că nu pot decât sa duca la succesul celor merituoși și la eșecul inadaptaților.
 
Cf. și :
 
Băncile – o dependență toxică de finanțele publice…
http://www.europalibera.org/content/article/25085723.html
 
și :
 
Adevarul nespus: nu vom mai ieși din criză niciodată… 

http://cabalinkabul.com/2013/08/12/adevarul-nespus-nu-vom-mai-iesi-din-criza-niciodata/