Image
——-
Saptamana trecută, disperați să umfle statisticile productivității economice, liderii UE au decis sa introducă pe viitor și activitățile economice ilegale in produsul intern brut (PIB) al țărilor Uniunii. Altfel zis, dat fiind că prostituția si traficul de droguri generează in mod evident venituri care sint reinserate in economie, a fost o eroare ca nu s-a ținut seama de ele pina acum.
.
Începând de anul viitor, așadar, toate țările din UE vor afișa, in rubrici bine definite, cifrele prostituției si ale traficului de substanțe ilicite.In mod involuntar, liderii europeni au revenit la o veche teorie a econoclastului John Kenneth Galbraith, care insistase încă de acum multe decenii ca respectivele cifre sa fie avute in vedere la calculul PIB-ului real. Pentru a umfla PIB-ul, spunea Galbraith, trebuie inclusă in el munca necifrată a femeilor, inclusiv prostituția și prestațiile neretribuite ale amantelor. Amantele fac bine la PIB-ul real.După (Sasha) Grey’s Anatomy – “Grey’s Economy” !…
.
.7F0C00B6-B6D8-485E-BB06-5B99E75F05A2_mw1024_n_s
.
Mai multe pe Europa Liberă: Econoclaștii și prostituția în PIB
http://www.europalibera.org/content/article/25059334.html
.
Vorbind de amante si neveste care trebuie incluse impreuna cu prostituatele in PIB Galbraith făcea, desigur, o aluzie erudită la vechea teorie potrivit căreia mariajului nu e decat o formă de prostituție legalizată si sacralizată.
.
Alți ganditori au mers insa si mai departe. Astfel, Klossowski, in cartea sa Moneda Vie, publicata acum vreo patru decenii, propunea, pe un fond de solide analize economice si filosofice, folosirea universala a femeilor ca monedă de schimb.Intr-o societate liberala, capitalista, poligama si poliandra, unde oferta ar fi total la liber, iar pretul variabil in functie de disponibilitati si de calitatea reala a serviciilor, relatiile intr-un cuplu – dar si calitatea comerciala a sexului – ar capata o cu totul alta dimensiune. Acolo sa vezi calitate, daca pretul devine corespunzator!…Cf. mai multe în :image
.
Economia orgasmului…
.
In final, putem sa ne mai întrebam si cum își cifrează orgasmul acele cupluri care cred că trăiesc intr-o democrație amoroasă prin note lipite pe frigider cu cît a cheltuit fiecare la cumpărături în respectiva zi… “tu îmi datorezi atâta, sau eu trebuie să-ți înapoiez atâta”… și-acuma hai in pat.
.

.

.

Criza economică explicată prin sex…

http://cabalinkabul.com/2013/01/17/criza-economica-explicata-prin-sex/
.
In privința folosirii femeilor ca moneda de schimb, dacii, chiar daca erau, potrivit lui Menandru, niste briganzi nomazi, par a fi fost in acelasi timp niste capitalisti avangardiști :
.

image

Istoria fãrã perdea: Daco-getii, niste briganzi nomazi si poligami
http://cabalinkabul.com/2013/01/09/istoria-fara-perdea-daco-getii-niste-briganzi-nomazi-si-poligami/

Slavii, in schimb, par sa nu fi înțeles niciodată capitalismul, si nici dictonul “Don’t get high on your own supply”…

Trading (and pimping) the Russian way…

http://cabalinkabul.com/2013/07/07/trading-and-pimping-the-russian-way/

In sfârșit, exista si limbi proto-capitaliste in care e imposibil sa spui “femeie” ca termen izolat fara sa îi alipești un pronumelor posesiv… limbi in care femeia TREBUIE sa aparțină cuiva. Precum banul, femeia nu are valoare statică dacă nu e folosită si nu intră intr-un circuit economic sau un sistem de schimburi.

image

Sǫʼ Baaʼ – Star Wars in Navajo, with a reflection on capitalist languages…
http://cabalinkabul.com/2013/05/05/sǫʼ-baaʼ-star-wars-in-navajo-with-a-reflection-on-capitalist-languages/

Evident, ignoranța in care ne aflăm in legătura cu limba (limbile) daco-geților ne împiedică sa afirmam daca același era cazul și in graiurile lor.

—-