image

Cind vine vorba de ignorarea arogantă a islamului ne amintim si de fostul șef al Pentagonului, Donald Rumsfeld, care intr-o zi le-a spus jurnalistilor ca militanții al-Qaeda care atacat trupele americane in Irak veneau din Afganistan… prin Iran!…

Omul ignora total distincția dintre islamul șiit si cel sunnit si ura eterna care le separă. In mod evident, nu știa ca pentru șiiți sunniții sint cei mai mari dușmani, fără impacare posibilă, si că invers șiiții iranieni sint văzuți de ceilalți musulmani ca o sectă ce nu-si are locul in islam, practicate de niște păgâni care valorează mai puțin decât evreii si crestinii.
In cartea sa Covering Islam (Acoperind Islamul;„acoperind în sens jurnalistic, se înțelege) Edward Said deplângea și ridiculiza faptul că atât de mulți comentatori și „experți” occidentali în Islam sint incapabili sa citească o pagină în arabă. Acolo unde ar fi de neconceput ca o universitate să angajeze un profesor de literatură comparată care nu știe franceză, e încă curent să găsești islamologi a căror cunoaștere a Islamului se bazează doar pe texte traduse.

Cf. mai departe :

Cum e turcul și arabul…

pe Europa Liberă :

http://www.europalibera.org/content/article/24937946.html

—-