Image
Arthur Cravan, acel geniu al criticii literare si artistice, care pe deasupra mai era si boxer, a modificat definitiv canoanele bunei-creșteri literare scriind, prin 1915, despre expoziția pictoritei minore (si iubita lui Apollinaire) Marie Laurencin: “Uite una care ar avea nevoie sa îi ridici fusta și să i-o pui solid… poate ar picta mai bine.”
.
Sigur, Apollinaire a vrut sa-l provoace la duel, șabada. Dar Apollinaire, e știut, n-avea umor.
.
Asemenea formule admirabile, care rezuma o întreaga exegeza estetica, nu pot insa fi transportate in alt context când nu ai talent si scrii la comanda. Uite, băiatul asta de la Catavencii care scrie -la comanda- despre judecătorul Danileț aici:

Karate tradiționale moldovenești, cu 1 danileț

http://www.catavencii.ro/karate-traditionale-moldovenesti-cu-1-danilet/
.
… cu ce vrea el sa te facă sa rîzi? Cică Danileț e moldovean… Ok, asta merge, căci a fi moldovean e comic, intr-adevăr. Mai departe: “Cristian Danileț  ar fi putut avea un viitor luminos ca mulgător de vaci pentru fabricantul greco-elvețiano-român Valvis, dacă ar fi așteptat suficient pentru ca acesta să-și deschidă fabrica de lactate în zonă, după 1989. Astăzi, contul lui de Facebook ar fi înfățișat poze în care Vasilică (căci ăsta ar fi fost numele predominant) lua autografe de la vacile fruntașe ale patronului.”
.
Pffff… tristuț.  Danilet ar fi putut fi si transsexual, daca ar fi avut asemenea inclinații, sau sectant… sau să aibă o colecție de bile. De la un asemenea om te astepți sa aibă o colecție de bile, hăhă, moldovean cu plete.
.
Aha.
.
Ar fi putut fi, da, hai să radem.
.
Dar si băiatul ăsta, Patrick, ar avea nevoie sa îi dai jos pantalonii și să i-o pui solid… poate ar scrie mai bine…
.
Hăhă. E mișto să ai har. Merci, Arthur Cravan.
.
—-