Image

După adăpostul atomic de sub Sarmizegetusa, au mai scos-o acum că inventatorul sîrb-american Nikola Tesla era român!… De ce?… Cu ce argumente? Apă de ploaie.

.
Omul era născut in Croația (dar pe atunci in Austro-…Ungaria) in 1856, in satul Smiljan, unde si azi se poate vizita casa si muzeul lui si unde toate documentele arată ca era născut din părinți sârbi. Argumentele istericilor romani? Era din familie de ortodocși iar satul se pare ca ar fi avut o comunitate aromână. Ortodocși in familie, iar prin sat treceau ciobani aromâni. E clar?…

.
Istericilor le recomand sa viziteze muzeul, unde vor descoperi că tatăl lui Tesla era preot (sîrb) la biserica din sat, pe numele sau Milutin, ca bunică-su era tot popă sîrb si că familia venea de fapt din Muntenegru.

.
Dar ca argument suprem, ca să înceteze cu obsesiile, le spun următoarele: dată fiind ura cosmică dintre croati si sirbi, masacrele recente si suspiciunile reciproce, faptul ca pentru croati Tesla rămâne sîrb înseamnă ca ERA sîrb. Daca istoricii nationalisti croati ar fi avut cea mai mică dovadă că Tesla NU era sîrb, sau dacă ar fi putut să dovedească, fie și falsificând, că era aromân, turc sau klingonian, ar fi făcut-o cu o satisfactie enorma, doar pentru a arata ca nu era sîrb.

.
Orice, numai ca eroul național să nu fie sîrb.
Dar ce sa-i faci, daca asta era?…

—–